Wie ik ben

--------

Herlinde Dely - ceremoniespreker

Woorden worden verhalen

Taal en woorden hebben me altijd al geboeid: de boekenkast raakte doorheen de jaren steeds voller, ik verzamelde steeds meer schriftjes met teksten die me raakten, ik volgde tien jaar voordracht en toneel, ging logopedie studeren en organiseer af en toe een voorleesavond rond de vuurschaal.

(foto: Gert Huygaerts)

Het idee om mensen te begeleiden op kantelmomenten in hun leven, bij afscheid en nieuw leven, kriebelt al een tijdje. Het begon drie jaar geleden in Frankrijk, toen ik samen met een vriendin de huwelijksceremonie van vrienden vorm gaf. Het was een schitterende ervaring die weken bleef nazinderen. Na de ceremonie kwamen twee mensen lachend vragen of ik de doopviering van hun kindje niet wou begeleiden. Ik bedankte hen voor het compliment en ging er verder niet op in, maar de vraag bleef in mijn achterhoofd hangen. In 2021 heb ik de stap gezet en Tilia opgericht.

Mijn achtergrond?

 • geboren in Roeselare (1987), wonend in regio Gent
 • partner van David, mama van dochtertje Tove
 • stafmedewerker in de zorg (vorming en coaching geven, spreken voor publiek, ...)
 • opleiding tot ceremoniespreker bij Merveil Academy (2021)
 • andere opleidingen:
  master logopedische en audiologische wetenschappen
  master management, zorg en beleid in de gerontologie
  postgraduaat inspirerend coachen
 • natuurmens en bezige bij
 • gepassioneerd door Lindy Hop en Charleston


Foto rechts: Chess Bonte